Laura in Malta!

Twee weken terug was mijn vriendin Laura in Malta. Het was in het begin best spannend om haar mee te nemen in mijn leven hier en alles te laten zien, maar het wende snel en we hadden het erg gezellig. Ondanks dat ik het grootste deel van de tijd moest werken, hebben we de tijd gevonden om leuke dingen te doen. Zo waren we – op het moment van schrijven – precies twee weken geleden in Mdina, de Stille Stad. Mdina heeft een geschiedenis die terug gaat tot 700 v. Chr. en was tijden de hoofdstad van het eiland, waarschijnlijk vanwege het prachtige (en tactisch nuttige) uitzicht over het eiland. Maar op een gegeven moment besloten de ridders van St. John dat het handiger was om een hoofdstad aan de kust te hebben, vanwege handel en het beheer van hun vloot, en zo ontstond Valetta – waar we ook een middag zijn geweest. Mdina staat op de werelderfgoedlijst en is een prachtige stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Niet in de laatste plaats omdat het gebruikt is als set voor King’s Landing uit Game of Thrones!

brug-mdina game-of-thrones-locations-malta-and-gozo-8

De rest van de week hebben we elke dag samen geluncht en uitstapjes gemaakt naar o.a. Sliema (waar we een hele fotoshoot hebben gehouden, waaronder deze hieronder). ‘s Avonds zaten we lekker op de bank samen Homeland te kijken en was het net of we in Amsterdam waren. Het was bij vlagen vrij slecht weer; we hebben zelfs handschoenen aangehad ‘s avonds! Maar we laten natuurlijk alleen de zonnige foto’s zien. De rest van de wereld moet wel blijven geloven dat het in Malta altijd mooi weer is.

IMG_5255
Helemaal achterin de foto ligt de wijk Gzira (waar ik woon).

Als valentijnscadeautje wilde ik Laura meenemen op een boottochtje door de baaien van Valetta, maar alleen met een mooi zonnetje natuurlijk. De laatste dag voor haar vertrek kwam de boottocht goed uit qua werk en gelukkig verscheen toen ook de zon. Van de gids verstonden we vrij weinig, behalve allerlei jaartallen die het andere oor meteen weer uitgingen en dat vrijwel alle stadsdelen vernoemd zijn naar grootmeesters van de ridderorde van St. John.
Gelukkig is het uitzicht het belangrijkste onderdeel van de boottocht en dat viel niet tegen! Onderstaande foto is tijdens de boottocht gemaakt door Laura.

boot

Ondertussen beginnen de (plannen voor) bezoekjes toe te nemen. Gisteravond heb ik Wilco, een bestuursgenootje van mijn studievereniging in Groningen, en zijn vriendin ontmoet. Zij zijn hier een weekendje op vakantie. En komende week zijn hier twee ex-collega’s van de HvA. Mijn vader en moeder vragen ook al tijden naar een goede datum om langs te komen en over een maand zit ik zelf een week in Nederland. Op deze manier voelt de afstand tussen Nederland en Malta niet zo groot.